תחום המחשוב הפיננסי עומד בשנים האחרונות בפני צומת דרכים משמעותית, בשל האיום מצד חברות הפינטק. מה יעלה בגורלן של הארגונים הפיננסים שיתעקשו להישאר מאחור?
לדבריו של אלעד עדן, יזם נדל"ן ומומחה פינטק, המהפכה הטכנולוגית כבר מתרחשת, ומחקרים מחזקים את הדעה הרווחת בקרב לקוחות מעולם הפיננסיים המאמינים כי החדשנות בעולם הפיננסי תועיל להם.
יתרה מכך, גם רוב הארגונים מאמינים כי הם ישתפרו אם יסכימו לאמץ טכנולוגיות פינטק, אך מה עם אלו שלא?
"ארגונים פיננסים שיסרבו להתקדם יחד עם הטכנולוגיה, יצטרכו להיפרד מהשוק כי השוק פשוט יעיף אותם החוצה, הם יהפכו ללא רלוונטיים יותר", מסביר עדן.
קשה לחשוב איך המערכת הבנקאית השמרנית, תלמד להשתלב בתוך עולם הטכנולוגיה הפיננסית, אך עם הזמן אנחנו רואים שאותם ארגונים מאמצים לאט לאט טכנולוגיות חדשות המיטיבות עם לקוחותיהם. יחד עם זאת, החברות שאינן יכולות להתפשר על הקידמה הן חברות הסטארטאפ הקטנות, להם הפינטק מציע מגוון הזדמנויות.
פינטק בישראל
אלעד עדן מסביר כי לישראל יש פוטנציאל גדול לקידום העולם הפיננסי עם חברות פינטק. ישראל נחשבת למדינה בעלת רקע היסטורי עשיר בעולם הפיננסי, ומעבר לכך ישראל היא בין המדינות המובילות בעולם בחדשנות טכנולוגית – שני המרכיבים הללו יכולים להפוך את ישראל למובילה בתחום הפינטק.